مقالات

اکسس پوینت چیست؟ و چه کاربردی دارد!

اکسس پوینت چیست؟ و چه کاربردی دارد!

اکسس پوینت چیست؟ هر آن چیزی که باید در مورد این ابزار شبکه بدانید

اکسس پوینت چیست؟ اگر جدیدا به دنیای آی‌تی و شبکه علاقه‌مند شده‌اید، به احتمال زیاد نام اکسس پوینت به گوشتان خورده است. یکی از دستگاه‌هایی که در شبکه‌های کامپیوتری نیاز بالایی به آن وجود دارد، این ابزار است که در راه‌اندازی شبکه محلی کاربرد زیادی دارد. اکسس پوینت چیست سوال اساسی برای آشنایی با این نوع شبکه‌ها است که در این مطلب به طور کامل آن را بررسی خواهیم کرد.

مفهوم اکسس پوینت چیست؟

اکسس پوینت دستگاهی است که در مرکز یک شبکه بی سیم قرار می‌گیرد و یک شبکه محلی یا همان WLAN را ایجاد می‌کند. در این صورت است که کاربران یا به بیان بهتر، دستگاه‌های الکترونیک بیشتری می‌توانند به اینترنت دسترسی پیدا کنند.

تصور کنید که شما یک شبکه وایرلس دارید که باید گسترش پیدا کند و تعداد کاربران همزمان متصل به شبکه نیز بالا باشد. برای نمونه، کاربران متصل 50 نفر هستند. در این صورت باید به فکر راه چاره بود که همان نصب یک اکسس پوینت قدرتمند است.

علاوه بر اتصال‌های همزمان زیاد و باکیفیت، این دستگاه یک مزیت بزرگتر نیز دارد. زمانی که در یک محیط بزرگ نیاز به اینترنت بی‌وقفه و با کیفیت است، Access Point است که به داد ما خواهد رسید. برای مثال، یک ساختمان بزرگ اداری را تصور کنید که در تمامی اتاق‌های آن نیاز به اتصال اینترنت است. در این شرایط، می‌توان چند نوع از این دستگاه را نصب کرد. پس با حرکت در این ساختمان اتصال اینترنتی بین اکسس پوینت‌ها تقسیم می‌شود و با عمل سوئیچینگ در تمامی نقاط اتصال اینترنتی برقرار است.

حالا که کمی با مفهوم اکسس پوینت چیست آشنا شدیم، بیایید با کاربردهای این دستگاه بیشتر آشنا شویم.

کاربرد اکسس پوینت چیست؟

در بسیاری از محیطهای اداری، صنعتی و حتی مسکونی و در یک منطقه خاص نیاز به دسترسی بدون مشکل و باکیفیت به اینترنت است. این دسترسی باید برای بسیاری از کاربران فراهم باشد که در این مورد، یک مودم شاید نتواند این دسترسی چندگانه را فراهم کند. برای نمونه، یک اتاق اداری را تصور کنید که مراجعان بسیاری در طول روز دارد. در این صورت می‌توان از این دستگاه استفاده کرد.

همچنین، زمانی که دستگاه‌های الکترونیک چندگانه در یک محیط مشخص نصب هستند که نیاز به دسترسی اینترنت دارند، لازم است تا از این دستگاه استفاده شود. به طور مثال، در یک محیط فروشگاهی که چند دوربین مدار بسته وجود دارد و در کنار آن، دستگاه‌هایی چون تلفن‌های همراه و … نیز از اینترنت استفاده خواهند کرد. باز هم نیاز به این دستگاه‌ها احساس می‌شود.

تفاوت مودم با اکسس پوینت چیست؟

تفاوت مودم با اکسس پوینت چیست؟ برای درک بهتر موضوع بهتر است تفاوت‌های مودم با اکسس پوینت را بیشتر توضیح دهیم.

مودم که مخفف Modulator-Demodulator است، به عنوان یک ابزار واسط بین کامپیوتر با اینترنت عمل می‌کند. به این صورت که بسته‌های داده توسط یک مودم دریافت می‌شوند و به اینترنت ارسال می‌شوند. به همین صورت، بسته‌ها از اینترنت دریافت شده و به کامپیوتر مبدا وارد می‌شوند.

زمانی که داده از کامپیوتر دریافت می‌شود، به صورت دیجیتالی است که باید به سیگنال آنالوگ تبدیل شود. دلیل این امر این است که داده‌ها از طریق خطوط تلفن ارسال می‌شوند که یک محیط آنالوگ به شمار می‌رود.

● حالا که با مفهوم مودم آشنا شدیم، پس تفاوت آن با اکسس پوینت چیست؟ می‌توان گفت، اکسس پوینت‌ها کاربرد خاص‌تری نسبت به مودم دارند. این ابزارها در شبکه محلی کار می‌کنند و به نوعی می‌توان گفت، یک اکسس پوینت برای ایجاد شبکه محلی در یک محیط خاص، تقویت سیگنال دیجیتال یا Repeat کردن مورد استفاده هستند.

تفاوت روتر با اکسس پوینت چیست؟

به غیر از مودم یک دستگاه مهم دیگر نیز در شبکه وجود دارد که با نام روتر شناخته می‌شود. روتر وظیفه برقراری ارتباط بین کاربران و شبکه را بر عهده دارد و در واقع بین کاربر و مودم قرار می‌گیرد. با این تفاسیر شاید بگویید روتر همان اکسس پوینت است؟!

اما جواب منفی است چرا که تفاوت مهمی بین Router و Access Point وجود دارد. روتر می‌تواند به صورت اکسس پوینت عمل کند اما اکسس پوینت‌ها نمی‌توانند کار روترها را انجام دهند.

● روتر وظیفه هاب اترنت را بر عهده دارد که کار آن ایجاد شبکه محلی است و این کار را با استفاده از مدیریت دستگاه‌ها و اتصال آن‌ها به هم انجام می‌دهد. با این حال، اکسس پوینت‌ها دستگاه‌های sub-device در شبکه محلی هستند که تنها دسترسی به شبکه ایجاد شده توسط روتر را فراهم می‌کنند. بنابراین، بدون داشتن قابلیت‌های روتر در عمل اکسس پوینت‌ها بی‌استفاده خواهند بود. در بسیاری از مواقع، اکسس پوینت‌ها به صورت داخلی دارای روتر نیز هستند که می‌توانید آن‌ها را خریداری کنید.

آیا اکسس پوینت به خودی خود دستگاهی کامل است؟

مطمئنا این دستگاه‌ها به خودی خود کامل هستند اگر برای وظیفه تعریف شده استفاده شوند. با این حال، همواره یک روتر یا مودم روتر نیز در کنار آن‌ها نیاز است تا بسته کامل شود. در صورتی که مودم نداشته باشید تا اتصال اینترنتی توسط آن ایجاد شود، در عمل یک نقص در شبکه وجود دارد و دستگاه‌های متصل به اکسس پوینت نمی‌توانند به اینترنت متصل شوند.

انواع اکسس پوینت چیست؟

جالب است تا بدانید، یک نوع خاص از Access Pointها در بازار وجود ندارد و بر اساس محل استفاده، پوشش دسترسی و سایر فاکتورها می‌توان انواع این دستگاه‌ها را در بازار خریداری کرد.

قیمت اکسس پوینت نیز به این فاکتورها بستگی دارد. بنابراین، برای خرید یک دستگاه همه کاره با قدرت تامین سیگنال وسیع هزینه اکسس پوینت بالاتر است. امروزه این ابزارها ساخته شده با فناوری‌های مختلف و مجهز به قابلیت‌های متنوع هستند که می‌توان آن‌ها را به صورت زیر تقسیم بندی کرد.

اکسس پوینت تجاری یا صنعتی

اکسس پوینت‌های تجاری ابزارهایی هستند که در محیطهای فروشگاهی و تجاری به نسبت کوچک کاربرد دارند که از آن جمله می‌توان هتل‌ها، سوپر مارکت‌ها، رستوران‌ها و کافه‌ها را نام برد. در تمامی این محیطها نیاز به دسترسی اینترنت برای کاربران متعدد است و به احتمال زیاد کاربران همزمان زیادی در آن از اینترنت استفاده خواهند کرد.

اکسس پوینت‌های صنعتی یک گام جلوتر از ابزارهای تجاری هستند و کاربرد آن‌ها در بخش‌های بزرگ مانند کارخانه‌ها است. در کارگاه‌های تولیدی یا شرکت‌های بزرگ که چندین اتاق در یک ساختمان دارند، از دستگاه‌های Access Point صنعتی استفاده می‌شود.

اکسس پوینت دیواری یا رومیزی

بر اساس محل نصب و طراحی ظاهری این دستگاه‌ها می‌توان یک دسته‌بندی دیگر نیز ارائه داد. با نگاهی به فهرست خرید اکسس پوینت، می‌توانید این تفاوت در طراحی را مشاهده کنید.

ابزارهایی وجود دارند که قابلیت نصب روی دیوار دارند و در کنار آن، اکسس پوینت‌هایی نیز قابل خرید هستند که می‌توان آن‌ها را روی سقف نصب کرد. دقت داشته باشید که برای استفاده از این اکسس پوینت‌ها نیاز است تا محل آن را تدارک ببینید چرا که برای نصب بسیاری از محصولات دیواری نیاز به باز و بسته کردن پیچ است.

اکسس پوینت تک فرکانس یا دو فرکانس

مانند بسیاری از دستگاه‌های وای‌فای که از دو فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 5.8 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کنند، یک اکسس پوینت نیز قابلیت ارائه هر دو را دارد. البته، در زمان خرید باید دقت کنید که این قابلیت روی دستگاه وجود داشته باشد.

اکسس پوینت تک فرکانس از فرکانس 2/4G پشتیبانی می‌کند که معمولا نرخ تبادل 150 تا 450 مگابیت در ثانیه را ارائه خواهد داد. این در حالی است که از محصول دو فرکانسه می‌توان قابلیت جستجو برای هر دو فرکانس 2.4 و 5.8 را دریافت کرد که نرخ تبادل بسیار بالاتری را نسبت به تک فرکانسه ارائه می‌دهد.

اکسس پوینت خوداتکا یا چندتکه

یک اکسس پوینت Standalone برای محیطهایی مناسب است که کوچک هستند و با استفاده از آن‌ها کیفیت بالایی در سطح دسترسی ارائه می‌شود. تفاوت اصلی در این دسته بندی محیط استفاده شده از دستگاه است که محیط صنعتی بزرگ یا محیط کوچک خواهد بود.

اکسس پوینت محیط داخلی یا خارجی

بر اساس محیط استفاده که خارجی باشد یا داخل ساختمان نیز می‌توان یک دسته‌بندی دیگر انجام داد. توجه کنید که هوای محیط خارج در بعضی از مواقع بارانی یا طوفانی است و در این صورت نیاز به استفاده از یک دستگاه مقاوم احساس می‌شود.

دستگاه‌هایی که برای محیط خارجی طراحی شده‌اند، مقاومت بالایی در مقابل نفوذ گرد و غبار، آب و ضربه دارند و از استانداردهای مختلف محافظتی در آن‌ها استفاده شده است. از نظر سطح پوشش سیگنال و برد آن نیز قابلیت‌های بهتری در این دستگاه‌ها ارائه شده است تا برای محل‌هایی مانند محوطه کارخانه‌ها یا شرکت‌های بزرگ بسیار مناسب باشند.

مزیت Access Point چیست؟

مزیت اکسس پوینت چیست؟ نکته مهم بعدی دانستن در مورد مزایای استفاده از این دستگاه‌ها است. البته، در قسمت‌های قبلی دید خوبی از مزیت اکسس پوینت چیست به دست آورده‌اید اما در این بخش قصد داریم تا با چند قابلیت دیگر نیز آشنا شویم:

● راحتی: با نصب یکی از این دستگاه‌ها در محیط که چند دقیقه طول خواهد کشید، کاربران به راحتی به اینترنت دسترسی دارند و دیگر نیازی به نزدیک بودن به مودم نیست. در محیطهایی که کارگران یا مهندسان دائما در حال رفت و آمد هستند و در همه محیط نیاز به اینترنت است، این مزیت بسیار اهمیت دارد.

● مدیریت آسان: اگر یک دستگاه باکیفیت خریداری کنید، شرایط استفاده از آن آسان است و در چند دقیقه می‌توان پیکربندی را انجام داد. نسبت به اتصال‌های باسیم که برای ایجاد شبکه محلی استفاده می‌شوند، اکسس پوینت‌ها آسانتر پیکربندی و مدیریت می‌شوند و دارای مشکلات نصب و نگهداری بسیار کمتری هستند.

● امنیت بالا: قابلیت‌های امنیتی متعددی را در تنظیمات این دستگاه‌ها مشاهده خواهید کرد که تنظیم آن زمان زیادی از شما نمی‌گیرد. نکته جالب این است که با استفاده از قابلیت‌های امنیتی می‌توان شبکه‌های متمایز برای کارکنان و مشتریان تعریف کرد.

معایب اکسس پوینت چیست؟

شاید چند عیب برای استفاده از این دستگاه‌ها نیز وجود داشته باشد که نمی‌توان آن‌ها را برای استفاده مشکل‌ساز دانست.

● قیمت بالا: یک ابزار خوب و باکیفیت که قابلیت‌های زیادی در اختیار کاربر قرار می‌دهد، قیمت بالاتری نسبت به محصولات بی‌کیفیت دارد. البته، سطح دسترسی و تعداد کاربرانی که می‌توانند از دستگاه به صورت همزمان استفاده کنند، مزیت مهمی است که این عیب را پوشش می‌دهد.

● نبود امکان استفاده به صورت مجزا: یک Access Point به مودم نیاز دارد تا بتواند به اینترنت متصل شود و این موضوع باعث خواهد شد تا از یک مودم با پیکربندی جداگانه استفاده شود.

نکات مهم برای انتخاب بهترین Access Point چیست؟

برای انتخاب یک دستگاه خوب نکات مهمی وجود دارد که در این بخش می‌توانید در مورد آن مطالعه کنید.

● کنترل کننده‌های سخت افزاری: تا چند سال قبل، این دستگاه‌ها به صورت بسته‌ای از ابزارها وارد بازار می‌شدند که نیاز به نصب و نگه‌داری داشتند. بنابراین، یک فرد باید آن را به صورت دقیق و بی‌نقص راه‌اندازی می‌کرد. امروزه، اکسس پوینت‌ها با کنترل کننده‌های نرم افزاری وارد بازار می‌شوند که برای پیکربندی آن زمان کوتاهی لازم است.

● برد پوششی: سطح پوششی این دستگاه‌ها در زمان خرید اهمیت بالایی دارد. برای محیطهایی که بزرگ هستند، می‌توان دستگاهی را انتخاب کرد که از 500 متر مربع به بالا را پوشش می‌دهند. البته، دقت داشته باشید که محصولات امروزی و مدرن قدرت ارائه سیگنال تا 1 کیلومتر مربع را نیز دارند.

● نرخ تبادل داده: نرخ تبادل داده در فناوری‌های 802.11 با هم تفاوت دارد. در زمان خرید نیز باید به این نکته توجه شود. برای نمونه، استاندارد 802.11n قدرت تبادل 300 مگابیت در ثانیه یا حتی بیشتر را نیز دارد. این در حالی است که استاندارد 802.11ac می‌تواند تا سرعت 1200 نیز برسد.

● قیمت: توجه به این نکته ضروری است که گرانی یک محصول بی علت نیست. این به آن معنی است که قابلیت‌های بیشتری در دستگاه گرانتر ارائه شده است که در طولانی مدت بازگشت هزینه بهتری نیز خواهد داشت. برای نمونه، داشتن سرعت ارسال تا 1200 مگابیت بر ثانیه مطمئنا ارزش هزینه بالاتر را دارد تا کارکنان یا مشتریان شما به کیفیت و سرعت بالاتری در اینترنت دست پیدا کنند.

اکسس پوینت چند کاره

همان طور که از نام دستگاه پیدا است، اکسس پوینت چند کاره قابلیت‌های چند دستگاه را در یک محصول ارائه می‌دهد. این محصولات به صورت محصولات اختصاصی روانه بازار می‌شوند که به نسبت محصولات معمولی قیمت بالاتری دارند. ترکیبی از دستگاه‌های اکسس پوینت، روتر و سوئیچ شبکه را می‌توان در دستگاه چند کاره در اختیار داشت و مدیریت بهتری در شبکه محلی مورد نظر به دست آورد.

نکات مهم نصب Access Point چیست؟

مطمئنا محل نصب این دستگاه‌ها اهمیت بالایی دارد و باید توسط یک متخصص نصب شود. محل نصب به صورت مستقیم روی پوشش و قدرت سیگنال تاثیر دارد و قبل از هر کاری باید به این نکات توجه شود.

با انجام محاسبات مورد نیاز می‌توان اطمینان به دست آورد که دستگاه در تمامی نقاط ساختمان یا محیط مورد نظر پوشش‌دهی دارد و این پوشش بدون تضعیف سیگنال است.

همچنین، نکته مهمی در مورد محل نصب دستگاه وجود دارد. شاید شما نخواهید به ساختمان‌های مجاور سرویس اینترنت ارائه دهید. در حقیقت، دستگاه باید در محلی نصب شود که به محیط مورد نظر سرویس‌دهی داشته باشد و از ارائه اینترنت و سیگنال به ساختمان‌های مجاور خودداری کند. این کار باعث خواهد شد تا از حملات هکری یا نفوذ در شبکه محلی نیز جلوگیری شود.

در آخر

در این مطلب سعی کردیم به سوال اکسس پوینت چیست پاسخ دهیم و شما را با تمامی نکات آن آشنا کنیم. این ابزارها نقش مهمی در شبکه‌های تجاری مدرن و امروزی بر عهده دارند. آن‌ها اتصال بی‌سیم و بی‌نقص را برقرار می‌کنند، سیگنال را در یک محیط تقویت می‌کنند و به کاربران مختلف اینترنت با کیفیت ارائه می‌دهند. برای خرید بهترین اکسس پوینت می‌توانید از خدمات وبسایت ما استفاده کنید و به محصولات متنوعی در این بخش دسترسی داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *